Tavaink

Kovácshidai tavak

A tavak az Ormánságban, Harkánytól 4 km-re találhatók, Kovácshida után. A 3 tó összesen 30 hektár vízfelülettel rendelkezik. Szinte kört formáz a három víz, melyek között igazi vadregényes helyeket is találunk, pl. az Új-tavon, ahol a vízmélység egyébként több helyen eléri az öt métert!

A tavak intenzíven telepítettek. Fo horgászhala ponty,( tórekord 20.2 kg) amur (tórekord 23 kg.) süllo(tórekord 4.5 kg), harcsa (tórekord 64 kg) csuka (tórekord 9.5 kg), de kárászozni is érdemes. A horgászat napkeltétol napnyugtáig tart. A vendéghorgászok napijeggyel horgászhatnak.

Napijegy a halornél váltható, elviheto 2db nemes hal (ponty, csuka, süllő, amur, balin, harcsa) melybol 1 lehet ragadozó + 3 kg egyéb hal.A pontyok elviheto mérete 60 cm alá lett korlátozva. A halat nem kell kifizetni.

Csónak kölcsönözhető, egész napra vagy fél napra. A pergetést tiltja az egyesület alapszabálya. A tóparton büfé üzemel, egész napos nyitva tartással. A kijelölt helyeken főzni szabad. A vendégháznál angol WC, kézmosási lehetoség. Növényzet: tündérrózsa, nád; parton: puhafa-ligetek.

Mattyi-tó, Hotedra-tó

Matty Baranya megye déli határánál, a Dráva közelében fekvő település. A környék természeti adottságokban rendkívül gazdag. Különösen a vadászat és horgászat iránt érdeklődők paradicsoma ez a vidék.

A falu határát két természetes tó is mossa  – a Mattyi-tó és a Dráva holtága a – , melyek kiváló horgászati lehetőséget teremtenek. A Matty község határában található régi Drávai holtágak máig megőrizték ősi, háborítatlan vizivilág egységét. A két tó egymástól nem messze található, a parton horgásztanya és büfé áll.

A tóval szemközt – gyönyörű környezetben, családi vállalkozásban – működik a Lantos-lovastanya, panzióval, étteremmel, lovaglási és kocsikázási lehetőséggel. Szinte az összes háziállat megtalálható itt, mely a falusi környezetbe vágyók számára megadja a kikapcsolódási lehetőséget.
A természetjárók számára is nyújt érdekességet a vidék. A község határában kirándulásra csábító erdős területek, természetvédelmi terület van. A Mattyi-pusztán lévő -  Európában szinte egyedülálló – nevezetesség a Madár-Emlékpark, mely az országban már kihalt madárfajok emlékére állított kopjafáknak és madároduknak ad otthont természetes környezetben.  Mindezek a Három folyó túraútvonal mentén helyezkednek el.