Kerekezés a Dráva-síkon (vasárnap)

Kerékpártúra

A Dráva-síkot az egykori Dráva-holtágak maradványai teszik változatossá, melyek közül ezen a túrán mi a Mattyi-tavat és a Hotedrát látogatjuk meg. És természetesen magát, a Drávát: hazánk legtisztább folyóját! A túrán megismerkedhetünk a Duna-Dráva Nemzeti Park rejtett kincseivel: kormoránokat és vidrákat is lencsevégre kaphatunk. Sőt, a természet kincsein túl a helyi gasztronómia felfedezésére is vállalkozunk: a falusi konyha mellett a siklósi borászat és kézműves csokoládé-készítés rejtelmeibe is beavatjuk a velünk túrázókat. Aki szeret rejtett kincseket felfedezni és ezért elnyerni méltó, gasztronómiai jutalmát, az tartson velünk!

A túra részvételi díja: 8.300.-Ft/fő

A részvételi díj tartalmazza: kerékpárok bérlését, kerékpáros táskákat, a túravezetést, egy hamisítatlan parasztlakomát és egy csokoládé-kóstolót az út során.

A részvételi díj nem tartalmazza: a balesetbiztosítást, a múzeumi belépőket.

Költségtérítéssel természetesen a programhoz járó mennyiségen felül is fogyaszthatnak, illetve vásárolhatnak kedves vendégeink.

Információk a túráról:

Program időpontja: vasárnaponként

Minimális létszám: 10 fő

Maximális létszám: 20 fő

A kerékpártúra hossza: 50 km

A túra szintemelkedése: 150 m

A kerékpártúra nehézségi szintje: könnyű

A találkozó helyszíne: Harkány, Termál Kemping

Találkozó helyszínének GPS koordinátái: N 45°51’20″ E 18°14’21

Találkozó időpontja: 9.00 óra

A program kezdése: 9.30 óra

A program időtartalma: 6 óra

Túravezetők: Nagy Dóra, Benovics Gábor

Beszélt nyelvek: magyar, angol, német

Jelentkezési határidő: csütörtök

Útvonal:

Harkány- Drávaszabolcs- Hotedra – Keselyősfapuszta- Kormorános erdő tanösvény (DDNP)-

Matty- Siklós – Máriagyűd – Siklós- Harkány

Részletes program:

Reggel 9:00-kor találkozunk Harkányban, a Termál Kemping bejárata előtt. Túravezetőnk tájékoztat a napi programról, majd felszereljük a kerékpárokat és 9:30-kor elindulunk. Drávaszabolcsig kellemes kerékpárúton haladunk, hamarosan letérünk róla és a töltésen haladunk jól kijárt földúton, mellettünk a Dráva ártéri erdői húzódnak, így rengeteg madár énekét hallhatjuk. 8 kilométer teljesen vad és lakatlan szakasz vár ránk, közben rövid kitérőt teszünk a Hotedrához, amely egy Ős-Dráva holtág, élőhelye számos ritka madárfajnak és vidrának. Keselyősfapuszta után a Mattyi Madár-Emlékparkot látogatjuk meg, ahol kopjafákon állítottak emléket a hazánkban fészkelő és kipusztult 13 madárfajnak. Mattyra érve, már várnak minket egy igazi tanyasi ebéddel. Egy rövid pihenő után továbbkerekezünk, meg se állunk Siklósig, ahol egy helyi különlegességben lehet részünk: titkos családi recept alapján készített, kézműves csokoládék kóstolóján veszünk részt. Titok ide, vagy oda: vendéglátónk azért megismertet minket a csokoládékészítés alapjaival, szívesen válaszol kérdéseinkre. Aztán, hogy lemozogjuk a kalóriákat, egy kisebb emelkedő leküzdése után a Máriagyűdi kegytemplomig tekerünk, megnézzük a templomot és környezetét. Innen már végig kerékpárúton gurulunk vissza előbb Siklósra, majd onnan Harkányba. A túra a Termál Kemping bejáratánál ér véget.

Információ:

Az útra mindenkinek érdemes folyadékot, elsősorban vizet hoznia magával. A túra nagyrészt aszfalt úton, kis részt (8 km) földúton halad!

Kerékpársisakot nem tudunk biztosítani. A kerékpártúrán a leégés és a napszúrás ellen, napvédő krém használata és fejfedő (sapka, szalmakalap) viselete javasolt.

Részvételi feltételek:

A kerékpártúrán való részvétel feltétele, hogy a résztvevők biztonsággal tudjanak kerékpározni, ismerjék a kerékpárosokra vonatkozó közlekedési szabályokat, túránk során ne jelentsenek veszélyt magukra, társaikra, illetve az utakon közlekedőkre.

A programon, mindenki saját felelősségére vehet részt!

A bérleti időszak alatt a kerékpár használata során bekövetkezett sérülésekért, károsodásokért, a kerékpár esetleges elvesztéséért, ellopásáért Bérlő a tényleges kár mértékéig teljes anyagi kártérítési felelősséggel tartozik. A kártérítés összegét az Utazási Iroda állapítja meg és a kerékpár visszaadásakor kell azt megfizetni.

Árlista web