Kalandos barlangtúra a Mecsekben, Orfűn (szombat)

A Trió barlang, a Nyugat- mecseki –karszt jelentősebb karsztobjektumok egyike, 200 m feletti járathosszúságával és 50 m-nél nagyobb mélységgel izgalmas felfedezést ígér a bátor vállalkozóknak. A túrázás során izgalmas élményt jelent a földalatti világ felfedezése, itt láthatjuk a Mecsek legnagyobb cseppkőcsoportját, a Búboskemencét, a Tamás-akna alján szebbnél-szebb oldásformákat, mélyebbre mászva, Nagyköves teremben pedig látványos cseppkőfalakat fedezhetünk fel. A barlang a laikusok számára is járható, a nehezebb szakaszokon létrák segítik a közlekedést. A barlangtúra után pihenés és kellemes ebéd vár ránk Orfűn.

Program időpontja: szombat

Programra utazás: minibusszal

Program kezdési időpontja: 10.00 óra

Program időtartalma: kb. 5 óra (4 óra barlangi program)

A program befejezési időpontja: 15.00 óra

A busz visszaindulása: 15.00 óra

A program helyszíne: Trió barlang

Találkozó helyszíne: Harkány – Termál Kemping

Találkozó helyszínének GPS koordinátái: N 45°51’20″ E 18°14’21

Találkozó időpontja: 8. 45 óra

Indulás időpontja: 9.00 óra

Minimális létszám: 4

Maximális létszám: 8

Korhatár: nincs

A beszélt nyelvek: magyar,

Igény esetén, német nyelven (kérjük előre jelezni).

Rossz idő esetén: az időjárás befolyásoló tényező

Részvételi díj: 9.100-Ft/fő

Részvételi díj tartalmazza: szakképzett barlangi túravezetést, védőfelszerelést (overall, kobak, lámpa, gumicsizma), biztosítást, ebédet, személyszállítást.

Jelentkezési határidő: szerda 17.00 óra

Egyéb tudnivalók:

A barlangtúrákon mindenki saját felelősségére vesz részt. Kiskorú személy a túrán szülőjével (törvényes képviselőjével) vagy annak írásos engedélyével vehet részt. A túra résztvevői a túra előtt kötelesek meghallgatni a túravezető barlangtúrával kapcsolatos részletes tájékoztatását a természetvédelmi, biztonságtechnikai szabályokról, ellenkező esetben a túráról kizárható. A túra részvevői a barlangban történő túrázás során kötelesek betartani a túravezető utasításait. A túra résztvevőinek egymástól látótávolságban kell maradni a túra folyamán.